Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a cerut ridicarea imunității unor deputați asupra cărora planează suspiciuni că ar fi beneficiat de credite de la Banca de Economii (BEM), transmite 24h.MD.

Potrivit lui Dodon. printre cei care au profitat de credite de la Banca de Economii sunt deputați din actualul parlament. Mai mult, procurorul ar trebui să-l ancheteze și pe deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, despre care au apărut informații în presă că ar fi beneficiat de credite de la BEM.

„În ultimul timp au apărut informații în presă că sunt unii deputați din actualul Parlament care au profitat de credite de la Banca de Economii. Ieri am văzut informații despre Chiril Lucinschi. Să vină procurorul și să facă lumină. Dacă procurorul are date despre deputații socialiști, să vină și să spună. Dacă vor fi vizați deputați socialiști voi cere imediat să-și depună mandatul și să fie anchetați”, a spus Dodon.

„Majoritatea parlamentară se teme de audieri. Cred că ar fi cazul ca procurorul să vină în parlament și să ceară ridicarea imunității mai multor deputați, inclusiv a miniștrilor din guvernele precedente, din Guvernul Leancă, spre exemplu”, a adăugat Dodon.

Amintim că, anterior, Lucinschi a anunțat că este gata să se prezinte în fața procurorilor pentru a oferi detalii despre afacerile sale, „în cadrul unei anchete independente, pentru că nu are ce ascunde”.