Președintele Igor Dodon dă asigurări că Moldova are rezerve suficiente de cereale. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că urmează să fie luată o decizie oficială cu privire la interzicerea exportului de cereale.

”La această etapă practic nu se eliberează certificate pentru exportul de grâu de grupa I. În curând urmează a fi luată o decizie oficială pentru interzicerea exportului de cereale”, a spus președintele.

Igor Dodon susține că rezervele de stat de grâu nu pun în pericol securitatea alimentară a țării.

”Rezerve de cereale în Moldova sunt. Nu vom muri de foame. Exporturile au fost sistate, grâul rămâne în țară. Aceste rezerve ne ajung până la roada nouă”, a menționat Dodon.

Președintele a declarat că prețul la pâine nu se va schimba, în pofida faptului că în ultima perioadă prețul la grâu a crescut până la aproape 4 lei.

”Am venit cu un mesaj către întreprinderile de panificație să nu admită la această etapă creșterea prețului la pâine”, a spus șeful statului.

Președintele țării a reiterat că autoritățile vor veni cu soluții suplimentare pentru sectorul agricol, care în acest an va înregistra mari pierderi din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a secetei.

Igor Dodon a îndemnat populația și oponenții care critică acțiunile statului să susțină producătorii autohtoni și să procure din magazine doar produse fabricate în Moldova.