Președintele Igor Dodon a decis convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta situația din domeniul sănătății, în contextul epidemiei de coronavirus. Șeful statului vrea să afle din primele surse despre măsurile care au fost întreprinse și care urmează a fi luate în vederea prevenirii și diminuării riscului de răspîndire a virusului în țară. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat, după ce a inspectat, astăzi, Aeroportul și spitalul de boli infecțioase “Toma Ciorbă”.

Totdată, șeful statului a chemat politicienii la calm și să nu speculeze pe seama acestui subiect.

«Am atras atenția asupra majorării speculative a prețurilor la unele tipuri de medicamente, măști de protecție și alte mărfuri importante. Am declarat că asemenea acțiuni sunt inadmisibile și am avertizat că vor fi luate măsuri dure în raport cu cei care au decis să facă business într-o asemenea situație.

Țin să menționez că subiectul coronavirusului este unul de siguranță națională și va fi tratat cu maximă atenție. În legătură cu aceasta am decis convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta situația din domeniu, măsurile care au fost întreprinse și care urmează a fi luate în vederea prevenirii și diminuării riscului de răspîndire a virusului în țară.

Totodată, îndemn toți cetățenii să păstrăm calmul și în mod special, mă adresez clasei politice să nu manipuleze opinia publică în interesele sale politice înguste. În fața acestui pericol mondial, cu toții trebuie să ne consolidăm puterile în vederea identificării celor mai eficiente soluții de contracarare a acestui fenomen.», a declarat Igor Dodon.