Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, organizația de tineret al PSRM „Garda Tânără” și alte orgnizații neguvernamentale au organizat ieri, 22 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, un eveniment grandios – Festivalul Familiei, drept răspuns la marțul LGBT care a avut loc în capitală, transmite 24h.MD.

Scopul Festivalului constă în promovarea valorilor familiale tradiționale, consolidarea institutului familiei, precum și educarea moral-spirituală a generației tinere.

”Astăzi am organizat Festivalul Familiei în semn de protest față de încercările de a organiza parada gay-lor la Chișinău. Ei nu au riscat să vină aici, în Piața Marii Adunări Naționale. Pentru noi a fost important să nu-i lăsăm să intre în PMAN și acest lucru ne-a reușit”, a declarat Igor Dodon

Totodată, liderul socailiștilor a adăugat că, în cazul în care locuitorii Republicii Moldova vor ceda și vor permite să le fie impuse valorile occidentale, statul nostru nu va mai avea viitor.

”Suntem categoric împotriva valorilor pe care încearcă să ni le impună SUA, Europa și alte state. Suntem părietenii Europei, prietenii SUA, dar noi avem propriile tradiții și valori. Credem că familia este fundamentul societății. Noi ne pronunțăm împotriva înregistrării minorităților sexuale în Moldova. Noi am înaintat o inițiativă legislativă despre anularea Legii cu privire la egalitatea de șanse. Mai mult ca atât, pentru promovarea homosexualismului și a altor valori, care distrug societatea moldovenească, trebuie de atras la răspundere penală. Noi avem copii, familii, tradiții – toate acestea trebuie să le păstrăm. Dacă nu vom ști să le păstrăm, Moldova nu are viitor», a spus în final liderul PSRM.