Începând de astăzi, 1 februarie, agricultorii pot înainta cereri pentru subvenţii. Potrivit Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), dacă în 2017 campania de subvenţionare a fost lansată în lunile iulie-august, în acest an termenul este extins la nouă luni, pentru a oferi o şansă în plus de subvenţionare a proiectelor propuse de agricultorii din ţară.
Potrivit AIPA, citată de trm.md, în acest an Fondul Naţional de Dezvoltare constituie aproximativ 633 de milioane de lei.
Noutatea ediţiei 2018 a campaniei de recepţionare a cererilor de subvenţii este posibilitatea depunerii cererilor on-line şi acordarea subvenţiilor în special pentru tinerii agricultori şi femeile în afaceri, pentru care statul este gata să acopere aproximativ 15 la sută din valoarea investiţiei.În 2018 este prevăzută şi posibilitatea acordării subvenţiilor în avans. Astfel, spun reprezentanţii AIPA, în primăvară agricultorii se vor putea bucura şi de această oportunitate.

Agricultorii pot depune cererile de subvenţionare direct la agenţie sau îndeplinind chestionarul on-line. Data limită de depunere a dosarelor este 31 octombrie 2018.