Procurorii investighează în prezent mai multe cazuri de trădare de patrie. Declarația a fost făcută de către șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, în cadrul unui interviu oferit agenției Moldpres.

Procurorul a specificat că dosarul inițiat pentru trădare de patrie pe numele fostului deputat, Iurie Bolboceanu, este primul caz, care a fost dus până la capăt, iar în scurt timp magistrații urmează să pronunțe o sentință.

„Dacă vorbim despre securitatea statului vreau să vă aduc aminte cazul de trădare de patrie care a fost monitorizat și a fost mediatizat destul de larg, cazul Bolboceanu. În acest dosar, acum suntem în așteptarea unei sentințe. Personal, nu pun la îndoială că aceasta va fi una de condamnare”, a spus Chitoroagă.

Șeful PCCOCS a menționat că, în prezent, „există mai multe persoane care, în schimbul unor sume de bani, sunt gata să se implice în politica externă și să întreprindă diferite acțiuni ce sunt periculoase pentru securitatea statului”.

Iurie Bolboceanu a fost reținut în martie 2017 într-un dosar de spionaj și trădare de patrie în interesul Federației Ruse. Acesta ar fi fost racolat în urmă cu mai mulți ani de serviciile secrete străine, cărora le-ar fi transmis sistematic informații cu caracter secret, în dauna R. Moldova. În schimbul informațiilor oferite, Bolboceanu ar fi fost remunerat financiar.