O nouă reuniune a grupurilor de experţi pentru transportul auto şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor de pe ambele maluri ale Nistrului a avut loc ieri la oficiul Misiunii OSCE din Chişinău. La şedinţă au participat şi reprezentanţii politici ai părţilor, Cristina Lesnic şi Vitalii Ignatiev.

Potrivit Infotag, citat[ de Radio Chişinău, care face referire la surse ale regiunii separatiste, “în cadrul şedinţei au fost discutatu aspecte ale mecanismului de participare a transportului auto transnistrean la traficul rutier internaţional”.

Ședinţa s-a desfăşurat cu uşile închise. După reuniune, nici Lesnic, nici Ignatiev nu au făcut niciun fel de declaraţii pentru presă.

Potrivit informaţiilor neoficiale, Chişinăul propune ca transportul auto din regiunea transnistreană să fie înmatriculate, ca şi cele din Moldova, la Agenţia Servicii Publice, iar şoferilor să li se elibereze plăcuţe de înmatriculare neutre, fără niciun element simbolic al Transnistriei. Tiraspolul insistă ca înmatricularea şi eliberarea plăcuţelor şi documentelor să se facă în regiunea transnistreană.

Biroul pentru Reintegrare nu a comunicat despre întâlnirea care a avut loc.