În condițiile de lapoviță si ninsori pe întreg teritoriul țării, Poliția recomandă cetățenilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.

Oamenii legii recomandă, în special, șoferilor să conducă prudent și să adapteze permanent viteza la condiţiile de trafic. Poliția apelează totodată la politețe și respect în trafic, întrucât din cauza condițiilor meteo nefavorabile, există pericolul producerii accidentelor rutiere.

“Recomandăm tuturor șoferilor să folosească luminile de întâlnire atât pet timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere atat pe trasee locale cât și naționale”, e mai spune într-un comunicat al Poliţiei.

“Poliția Republicii Moldova recomandă tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează sa se deplaseze și să echipeze unitatea de transport corespunzator. Recomandăm evitarea discuțiilor telefonice în timpul conducerii unității de transport. Dacă nu sunteti siguri că veți face față dificultăților pe așa tip de vreme, nu vă expuneți riscului! Renuntați la calatoria cu automobilul dacă nu este una urgenta!

Recomandăm și pietonilor să fie atenți și să evite zonele carosabile, mai ales o dată cu lăsarea întunericului. Le recomandăm să traverseze drumul doar dupa ce s-au asigurat ca o pot face în siguranță”, s emai spune în comunicatul citat