Poliţiştii din capitală vor activa în mai multe schimburi pentru a asigura ordinea publică la cele 123 de lăcaşe sfinte din capitală în noaptea de Paşti. Anunţul a fost făcut astăzi de șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, în cadrul şedinţei serviciilor operative a Primăriei.

Potrivit lui Muşuc, la toate cele 80 de biserici din Chişinău, dar şi la cele din suburbii, vor activa echipe de poliţişti. „De asemenea, oamenii legii vor munci în mai multe schimburi şi de Paştele Blajinilor, pentru a asigura securitatea fiecărui participant la slujbele din cimitire”, a spus Muşuc, citat de Moldpres.

Solicitată de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a specificat că, în săptămâna curentă, echipe de pompieri vor verifica respectarea regulilor anticiincendiare în toate cele peste 1700 de edificii de cult din ţară. „Scopul raziilor este de a preveni incendiile în lăcaşele sfinte în preajma sărbătorilor de Paşti. În cadrul controalelor, specialiştii verifică instalaţiile automate de semnalizare şi înştiinţare în caz de incendiu, căile de evacuare, montarea reţelelor electrice, mijloacele primare de intervenţie la incendii, dar şi locurile pentru depunerea lumânărilor aprinse”, a spus Puşcaşu.

Pompierii avertizează şi despre pericolul blocării cu autovehicule a căilor de acces în preajma bisericilor.

În anul curent, creştinii ortodocşi serbează Paştele la data de 8 aprilie.