Posturile vamale de tip debarcader „Molovata” și „Cosăuți” și-au reluat astăzi activitatea.

Potrivit Serviciului Vamal, din cauza vremii instabile sunt, în continuare, posibile perturbări în orarul de circulație a bacurilor peste râul Nistru.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal, Cristina Rău, a menționat că, în cazul suspendării circulației la cele două puncte de trecere, persoanele pot opta pentru alte posturi vamale interne de control aflate în apropiere. „În proximitatea punctului de trecere „Molovata” se află posturile „Criuleni”, „Vadul lui Vodă”, „Gura Bâcului” și „Hagimus”. Cetățenii care intenționează să traverseze postul vamal „Cosăuți”, pot opta pentru cel de la Soroca”, a afirmat Cristina Rău, citată de Moldpres.

Postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a sistat ieri temporar activitatea din cauza ceții dense care nu a permis deplasarea bacului peste râul Nistru. Tot ieri, circulația a fost oprită și prin postul vamal „Cosăuți”, din cauza nivelului ridicat al apei.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe teritoriul țării, ceața se va menține în orele de noapte și în dimineața zilei de duminică.