SUA salută alinierea Moldovei alături de occident în cazul atacului din Salisbury, declarația a fost făcută astăzi de către William Hurd, Congresman SUA, în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului Andrian Candu cu membrii delegației Congresului SUA, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

La 27 martie curent, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat persoana non grata trei diplomați din cadrul misiunii Federației Ruse în Moldova. Decizia autorităților Republicii Moldova a fost luată în semn de solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.

La întrevederea de astăzi Congresmanul William HURD și Andrian Candu au discutat despre mersul reformelor din Republica Moldova și efortul de aliniere la cele mai bune practici internaționale în materie de justiție, luptă cu corupția, combaterea spălării banilor și securitate.

Președintele Parlamentului a mulțumit Statelor Unite pentru suportul constant acordat țării noastre. În același timp, Congresmanul SUA a salutat acțiunile întreprinse până la această oră de autorități pentru combaterea corupției, promovarea reformelor și măsurile pentru asigurarea securității cetățenilor. William Hurd a încurajat Moldova să continue politicile începute și a promis întreg sprijinul SUA în acest sens.