Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, afirmă că în 2016, în Republica Moldova s-au închis peste 13 mii de locuri de muncă. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului.

Declarațiile au fost făcute în contextul discuțiilor din Parlament privind votarea bugetului și a noii legi a sistemului de pensii, care prevede majorarea vârstei de pensionare.

„Iată de ce și este nevoie să fie modificat sistemul de pensii, pentru că nu mai sunt bani. În loc să fie deschise locuri de muncă, noi le pierdem”, a declarat deputatul PCRM, Oxana Domenti.

Opoziția mai susține că legea nouă privind sistemul de pensii nu este una bună, fiind insuficient discutată. Ei au solicitat ca acest proiect să fie dezbătut mai mult și abia apoi adus în Parlament.

„Rapoartele nu au fost votate, fizic nu am reușit să le dezbatem calitativ. Membrii Guvernului nu au avut răspuns la multe întrebări ale noastre. Comisia va avea nevoie de timp ca să analizeze acest proiect. Ceea ce vedeți la televizor sunt balonașe roz. Nu e vorba despre nicio echitate, ci despre tăieri și economisiri”, a mai declarat Domenti.

Majoritatea parlamentară a decis ca acest proiect să fie păstrat pe ordinea de zi.