În Transnistria au loc zilele acestea exerciții de stat major, transmite agenția oficială de la Tiraspol novostipmr.com, citată de radiochișinău.

Potrivit sursei citate, ”o serie de unități militare au intrat în stare de alertă, militarii au fost echipați cu cele necesare, au efectuat un marș la destinație, unde a început exercițiul propriu-zis”.

Agenția nu precizează numărul militarilor care participă la aceste aplicații. Un comunicat al așa-zisului minister al Apărării de la Tiraspol menționează doar că este vorba, între altele, de o unitate de trupe cu destinație specială și una de trupe de pontonieri.

Militarii transnistreni ”au studiat regulile de tragere din aruncătorul de grenade antitanc”, modul de funcționare a stațiilor radio, au simulat acordarea ajutorului medical de urgență pentru răniți, au executat exerciții de distrugere a transportoarelor blindate ș.a.

Exercițiul a fost monitorizat de către așa-zisul ministru transnistrean al apărării, Ruslan Paulesco.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată exercițiul respectiv.

În ultimele luni, în Transnistria au avut loc mai multe aplicații militare, unele dintre care alături de militarii ruși staționați regiune. Ministerul de Externe de la Chișinău a condamnat aceste manevre.