Rusia va deschide în Transnistria 22 de secţii de vot, inclusiv două speciale pentru militarii din Grupul Operativ al Trupelor Ruseşti şi pacificatori, pentru alegerile în Duma de Stat din 18 septembrie, informează 24h.MD.

Despre aceasta a comunicat marţi preşedintele CEC al autoproclamatei RMN, Elena Gorodeţcaia, la finele întrevederii cu delegaţia Dumei de Stat a FR din partea fracţiunii „Edinaia Rossia”, în frunte cu Artiom Turov.

Ei au sosit în Transnistria pentru a discuta pregătirile pentru alegeri, precum şi pentru a aborda subiecte ce ţin de cooperarea cu partidul transnistrean „Obnovlenie”.

Preşedintele SS, Vadim Krasnoselschi, a salutat oaspeţii, exprimând recunoştinţă pentru că, deşi sunt antrenaţi în campania electorală pentru Duma de stat, ei au găsit timp pentru a se întruni cu deputaţii transnistreni.

„Este simbolic faptul că astăzi, la Tiraspol s-a deschis o reprezentanţă a partidului „Edinaia Rossia”. Este o dovadă în plus a relaţiilor strânse de prietenie dintre RMN şi FR, cu care toţi transnistrenii asociază speranţele de viitor”, a spus el.

Potrivit spicherului, „participarea transnistrenilor la alegerile în Parlamentul rus este manifestare a participării la viaţa politică a Patriei mari”.

Şefa CEC din Transnistria a informat că la Tiraspol vor fi deschise nouă secţii de vot, la Bender – cinci, câte două la Rîbniţa şi Dubăsari, câte una în Camenca, Grigoriopol, Slobozia şi Dnestrovsk.

„În republică sunt peste 180 de mii de cetăţeni care deţin dreptul electoral al FR. Procesul de pregătire pentru alegeri este în desfăşurare. Setul de acţiuni preelectorale a fost coordonat cu Ambasada Rusiei la Chişinău”, a menţionat ea.

Precizăm că pentru alegerile în Duma de stat a FR din anul 2011 în Moldova au fost deschie 25 secţii de vot, inclusiv 24 pe teritoriul autoproclamatei RMN. Atunci la scrutin au participat 52 mii de cetăţeni ruşi, dintre care 2/3 au votat pentru „Edinaia Rossia”.