Am făcut încă un pas către reînnoirea parcului de troleibuze. Proiectul primarului general, Ion Ceban, a fost votat în cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Astfel, municipalitatea va luat un credit în valoare de 130 de milioane de lei.

Cu acești bani municipalitatea va putea în acest an asambla 35 de troleibuze, dintre care 5 articulate.

„Pentru anii viitori ne vom strădui să găsim finanțe, pentru a mai aduce unități de transport noi. În total vor fi asamblate la Chișinău 90 de troleibuze, dintre care 20 articulate, până la finele lui 2023. Este un obiectiv pe care ni-l propunem. Iată de ce avem nevoie de acești bani, iar cu acest vot de astăzi, suntem mai aproape. Eu vreau să mulțumesc tuturor consilierilor și tuturor celor care au depus efort pentru realizarea acestui proiect. Chișinăuienii trebuie să aibă transport modern și calitativ. Nu este un moft al nostru, dar este o necesitate primordială într-un oraș din inima Europei. Vrem un oraș pentru tine, un oraș pentru toți”, a punctat edilul.

Creditul va fi luat de la o bancă comercială din Republica Moldova, pentru o perioadă de 7 ani, având o dobândă de 6,9% anual.