Preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, va candida la alegerile prezidenţiale din partea a cinci partide. Este vorba de Partidul Liberal Reformator, Partidul Popular din Republica Moldova, Partidul Naţional Liberal, Partidul Verde Ecologist şi Partidul „Democraţia Acasă”.

Reprezentanţii acestor partide au decis vineri, prin vot secret, sprijinirea Vitaliei Pavlicenco în procesul de colectare a semnăturilor pentru înaintarea în calitate de „candidat independent proeuropean, unionist”, la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

„Conştiente de situaţia tot mai gravă, în care s-a prăbuşit Republica Moldova, de falimentul democraţiei, de justiţia ne-independentă, de populismul promovat de guvernările pretins proeuropene şi de corupţia endemică, noi, partidele de esenţă naţională şi de orientare europeană, ne-am angajat într-un dialog, pentru un proiect durabil, contând pe un parteneriat politic şi electoral, precum şi pe o fuziune într-o singură formaţiune”, se spune într-o declaraţie de presă.

Precizăm că vineri, CEC a înregistrat primele 9 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016.