Două persoane și-au pierdut viața ieri într-un incendiu izbucnit  în localitatea Fundurii Vechi raionul Glodeni. Din primele informații doi bărbați în vârstă de 60 și 51 de ani au fost găsiți decedați de pompieri într-o locuință din sat. Incendiul a mistuit bunurile materiale din interiorul unei odăi unde se aflau persoanele. Cel mai probabil focul s-ar fi aprins din cauza încălcării regulilor la exploatarea sobei de încălzit. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate.

Un alt incendiu care a distrus o casă a avut loc în orașul Cahul. Din primele informații focul a cuprins o casă părăsită iar pompierii au reușit lichidarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. Cauza incendiului va fi stabilită ulterior de către inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor. Persoanele sunt rugate să monitorizeze sobele și să stingă focul pe noapte. Mai mult, nu este indicat ca în prejma sobelor să se afle lucruri care ar putea să se aprindă.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2016 în Republica Moldova  au avut loc 1654 de incendii.