Se pare că opoziţia suferă de lipsă de coordonare. Cel puţin impresia asta au produs-o liderii DA şi PAS, Andrei Năstase şi Maia Sandu, în timpul unui briefing de presă de azi. După ce şi-au prezentat planul de formalizare a unei platforme comune, Năstase s-a grăbit să părăsească sala de conferință, în timp ce Maia Sandu a mai rămas să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Camerele de luat vederi l-au surprins, ca atare, pe Năstase ezitând în picioare, în spatele Maiei Sandu.

Fotoreporterul Constantin Grigoriță i-a întrebat pe cei doi ce au avut de câștigat sau de pierdut formațiunile politice de pe urma referendumului „Anti-Chirtoacă”. În timp ce liderul PAS asculta întrebarea, Năstase îi șoptea că ar fi bine să discute la acest subiect altă dată.

Propunerea sa a rămas fără răspuns. Liderul PPDA stătea alături de Maia Sandu, neștiind cum să acționeze, periodic privind-o și încercând să-și găsească o ocupație.

Ulterior, jurnaliștii au mai adresat o altă întrebare și Andrei Năstase a pronunțat: „Putem merge, pentru că este alt subiect deja”. Și de această dată preşedintele PAS a avut aerul că nu-l observă pe colegul său din PPDA.

Imaginea video o puteți vedea mai jos: