Un locuitor al Capitalei în vârstă de 24 ani, a fost localizat şi încătuşat de către ofiţerii de investigaţii ai IP Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuit de un şir de furturi din apartamente şi oficii.

Până în prezent poliţiştii au acumulat probe conludente ce ar demonstra complicitatea acestuia în cel puţin 10 locuinţe şi oficii. În cadrul investigaţiilor poliţiştii au constatat că individual sustrăgea tehnică audio-video performantă, pe care o realiza la preţuri simbolice unor persoane de încredere. Iar metoda pătrunderii era prin geam sau acces liber.

Ulterior fiind efectuate percheziţii autorizate la câţiva cumpărători, poliţiştii au depistat şi ridicat tehnică-audio video furată, în special televizoare LED.

În acest context au fost initiate mai multe cauze penale pentru furturi în proporţii mari, iar bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până al 6 ani.