Proiectul de creare a Incubatorului de Afaceri la Cahul a fost lansat recent în cadrul unui seminar introductiv cu genericul „Rolul Incubatorului de afaceri în dezvoltarea mediului de afaceri în raionul Cahul”, organizat de Consiliul Raional Cahul în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii ODIMM, scrie gazetadesud.md.

La eveniment au participat președintele raionului Cahul, Ion Groza, directorul ODIMM, Iulia Iabanji, precum și consilieri raionali, primari ai localităților raionului Cahul, reprezentanți ai mediului de afaceri, studenți și reprezentanți ai mediului academic din raion.

În cadrul seminarului au fost prezentate oportunităţi de dezvoltare a IMM-urilor din Republica Moldova și programele de suport pentru mediul de afaceri disponibile la ora actuală.

Președintele raionului Cahul și-a exprimat încrederea că Incubatorul de Afaceri din Cahul va fi o platformă de dezvoltare și creștere a afacerilor, de suport al startup–urilor, centru de instruire modern pentru tinerii antreprenori, care va fi valorificat din plin de către viitorii antreprenori din raionul Cahul.

Deschiderea Incubatorului de Afaceri se preconizează pentru luna mai anul curent. Acesta va avea același format ca și celelalte nouă Incubatoare de Afaceri deschise în ultimii opt ani în raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Ceadâr-Lunga, Cimișlia şi Nisporeni.

Până în prezent, în cadrul celor nouă incubatoare de afaceri, deschise cu suportul ODIMM, au fost create 103 afaceri noi, care au contribuit la deschiderea a 408 locuri de muncă. De la crearea lor, în incubatoare au activat  289 de rezidenți. În 2017, vor fi deschise două noi incubatoare de afaceri – la Cahul și Călărași.