Indicatorii Barometrului Opiniei Publice, prezentat astăzi de către directorul IPP, Arcadie Barbăroșie, stârnesc mai multe dubii privind veridicitatea informațiilor oferite. De această părere este bloggerul Corneliu Gandrabur.

Într-o postare pe pagina sa, el explică de ce BOP-ul vine să favorizeze opoziția și să defavorizeze Partidul Democrat, în preajma alegerilor parlamentare. Gandrabur mai atrage atenția și asupra faptului că cei care au prezentat astăzi datele BOP-ului sunt susținători deschiși ai PAS și PPDA.

„BOP-lui prezentat astăzi, care a apărut imediat după sondajul Imas, vrea să arate cu totul alte cifre în privința /pas/ și PPDA. Evident, au fost desenate grafice care bucură inima „opoziției”, scrie Gandrabur.

Scopul adevărat al sondajului, în opinia bloggerului, a fost să dezavantajeze Partidul Democrat prin manipularea datelor privind popularitatea acestuia. Gandrabur susține că acest lucru poate servi drept un prilej pentru proteste post-electorale, organizate de actualele partide de opoziție, în condițiile în care PD va obține un scor mult mai mare decât cel prezis de IPP, iar opoziția va acuza partidul de falsificarea alegerilor.

„Barbăroșie și ceilalți mayași (n. red. – susținători ai Maiei Sandu) au redus din succesul electoral al PDM. De ce? Pentru a spune la alegeri că PDM a obținut mai multe voturi prin manipularea buletinelor de vot și prin fals.

În sensul identificat mai sus, pentru că este unul vădit și vizibil, Barbăroșie o să mai prezinte lunar astfel de BOP-uri false, pentru a pregăti terenul noilor proteste post-electorale organizate de Maia Sandu, Andrei Năstase, Igor Dodon, Renato Usatîi și ceilalți parteneri protestatari”, subliniază Corneliu Gandrabur.