Maia Sandu se pliază tot mai mult pe agenda guvernării. După campania lansată de fundația lui Vlad Plahotniuc, „Edelweiss” – „Spune NU violenței în familie”, Partidul „Acțiune și Solidaritate” a venit astăzi cu o inițiativă asemănătoare. În cadrul unei conferințe de presă, liderul formațiunii, Maia Sandu a anunțat despre inițierea campaniei „PAS – împreună spunem NU violenței față de femei”, în cadrul căreia vor organiza flash-moburi și alte acțiuni de informare.

„25 noiembrie este Ziua Internațională pentru combaterea violenței față de femei. Din păcate, în Republica Moldova, violența în familie, în special violența împotriva femeii este un fenomen urât pe larg răspândit. Statisticile recente arată că peste 60% din femei și fetițe au fost expuse la o experiență de violență, de abuz, cel puțin o dată în viață

(…) Partidul „Acțiune și Solidaritate” lansează campania de sensibilizare a societății și de solidarizare cu femeile care se fac victime ale abuzului. Campania va dura până la 10 decembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Omului”, a declarat Maia Sandu.

Reamintim că în cadrul campaniei „Familii Ocrotite. Spune NU violenței în familie”, organizate de fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” au fost deschise zeci de cabinete de consiliere psihologică și servicii juridice pentru victimele violenței în familie. Iar cu sprijinul Guvernului a fost lansată și o linie telefonică pentru persoanele care au avut de suferit. Sute de persoane au beneficiat de serviciile psihologilor și juriștilor asigurați de „Edelweiss”.

Aceasta nu este prima dată când PAS se inspiră de la Vlad Plahotniuc și guvernarea PDM. Anterior, PAS a prezentat o campanie de reducere a presiunii asupra elevilor și cadrelor didactice din școli. Anunțul a fost făcut doar la câteva zile după ce liderul PDM a abordat problema în cadrul briefing-ului săptămânal al formațiunii, iar ministrul Monica Babuc a prezentat un plan de acțiuni pentru rezolvarea acesteia.