Mai mulți studenți de la Colegiul Național de Medicină și Farmaceutică au avut parte ieri 26 octombrie de o lecție de viață în domeniul bazelor securității vieții. Reguli de apărare împotriva incendiilor, dar și recomandări pentru a reacționa în caz de cutremur  au fost oferite de către specialiștii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI.

Reprezentanții serviciului le-au vorbit studenților despre importanța respectării normelor antiincendiare și măsurile care trebuie întreprinse în caz de incendiu. Mai mult, o temă apreciată de viitorii medici a fost și cea, care ținea de recomandările specialiștilor în caz de seism. Studenții au pus întrebări fiind foarte interesați de domeniul securității vieții, iar la final au împărtășit din noile cunoștințe obținute.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale vine cu recomandări față de populație în vederea prevenirii situațiilor de risc. Din grupul de persoane care sunt instruite fac marte  reprezentanți ai administrației publice locale, cadre școlare, studenți, elevi dar și copii de vîrstă preșcolară.

În anul 2016 din  proiectele de prevenire a situațiilor excepționale realizate de salvatori și pompieri în rândul tinerii generații, au fost instruiți peste 5000 de copii din școlile și grădinițele Republicii Moldova.