Partidul Liberal va ataca în instanța de judecată decizia de desemnare a Silviei Radu în funcția de primar general al Capitalei. Declarația a fost făcută de către liderul PL, Mihai Ghimpu, care a calificat drept uzurpare a puterii aplicare a articolului inclus în Legea privind statutul municipiului Chișinău la inițiativa și cu votul deputaților liberali.
Și adjunctul său, Valeriu Munteanu, a calificat dispoziția de numire în funcție a Silviei Radu drept ilegală și a anunțat că PL o va contesta în judecată. Cu declarații similare au ieșit astăzi și socialiștii. Liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a scris pe o rețea de socializare că numirea viceprimarilor este încă o tentativă de a-l salva pe primarul general, Dorin Chirtoacă, cercetat în dosarul parcărilor cu plată și că socialiștii o vor ataca în instanță.
Amintim că Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți astăzi viceprimari, după ce Consiliul Municipal a refuzat de două ori să examineze candidaturile lor. Ca urmare, viceprimarul Nistor Grozavu, care până astăzi a exercitat interimatul funcției de primar general interimar, a făcut uz de prevederile articolului 17 din Legea privind statutul municipiului Chișinău. Acesta spune clar că viceprimarul este ales la propunerea primarului general, prin decizia Consiliului Municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe sau nu întruneşte numărul necesar de voturi, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție.