Moldovenii care vor să meargă la vot la scrutinul prezidenţial şi nu au un buletin de identitate valabil pot să-l obţină în regim de urgenţă, chiar dacă plătesc taxa pentru eliberare în termen de 30 de zile.

Întreprinderea „Registru” a anunţat că buletinele, perfectate în baza cererilor depuse în perioada 30 septembrie – 27 octombrie, vor fi eliberate până în data de 28 octombrie, relatează portalul independent.

În perioada 25 – 30 octombrie, inclusiv în ziua desfășurării scrutinului electoral, la solicitarea cetățenilor cu vârsta peste 18 ani, eliberarea buletinului de identitate provizoriu, se va efectua în mod gratuit, inclusiv celor care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document. De asemenea, actul de identitate se va elibera în mod simplificat, după stabilirea identității și a statutului juridic, fără prezentarea obligatorie a documentelor de stare civilă.

Totodată, ziua de 30 octombrie a fost declarată zi lucrătoare pentru angajaţii de la Registru. Între orele 7.00 – 21.00 aceştia vor perfecta cererile şi vor elibera buletinul de identitate provizoriu.

Potrivit reprezentanţilor întreprinderii, până în prezent au fost eliberate aproximativ 4.000 de acte de identitate provizorii.