Ieri, 3 noiembrie curent, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari a avut o întrevedere oficială cu Consilierul superior al Secției justiție penală și aplicare a legii din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, Edward Cronin.

În cadrul întrevederii au fost discutate priorități de cooperare pe termen scurt, cu accent preponderent pe reorganizarea Inspectoratului Național de Patrulare și a Direcției generale securitate publică din cadrul IGP.

Combaterea fenomenului corupției în activitatea polițienească a fost abordată ca prioritate instituțională, iar grupul țintă pentru perspectiva anului 2017 vor fi inspectorii de patrulare, cu competențe de documentare a contravențiilor rutiere.

„Este important să reformăm structurile vulnerabile fenomenului corupției, astfel încît, impactul acestor schimbări să fie salutat, atît de cetățeni, cît și de angajații Poliției”, a declarat șeful IGP.

Edward Cronin a salutat inițiativele propuse de conducerea IGP și a dat asigurări că Ambasada SUA va susține abordarea schimbării în activitatea Inspectoratului General al Poliției.

Amintim că, prioritățile prezentate părții americane fac obiectul angajamentelor asumate de IGP prin Strategia de dezvoltare a Poliției pentru perioada 2016-2020.