Ministrul Apărării Anatol Șalaru a avut ieri o întrevedere cu viceministrul Apărării al Georgiei, Lela Chikovani, la Roma, Italia, în cadrul Reuniunii anuale a Miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), comunică 24H.MD.

Cooperarea militară bilaterală, dar și cea în cadrul Alianței Nord-Atlantice, reforma sectorului de apărare și securitatea regională au fost subiectele principale ale discuțiilor dintre cei doi oficiali.

Anatol Șalaru a apreciat disponibilitatea părții georgiene pentru intensificarea cooperării militare dintre Republica Moldova și Georgia, specificând că acesta este un prilej de a dezvolta noi proiecte care să fie în beneficiul ambelor armate.

De notat că ministrul Apărării Anatol Șalaru se află în perioada 17-19 octombrie într-o vizită oficială în Italia, unde participă la Reuniunea SEDM.

SEDM a fost constituită în 1996 şi are drept scop intensificarea procesului de cooperare politico-militară regională şi consolidarea stabilităţii şi securităţii în Europa de Sud — Est. Anual, se desfăşoară cîte o reuniune a miniştrilor Apărării cu caracter decizional şi cîte o reuniune a şefilor de state majore generale, pentru consultări militare.

Republica Moldova participă la reuniunile miniştrilor Apărării cu statut de observator.