Guvernul Moscovei va dona în timpul apropiat Chişinăului zeci de maşini, tehnică şi utilaje, pentru lucrările de dezăpezire dar și salubrizare a orașului. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Ion Ceban care se află într-o vizită de lucru în  capitala Rusiei.

La Moscova, Ion Ceban a avut o întrevedere cu şeful Departamentului Relații Economice Externe al Moscovei, Serghei Ceriomin.

«În urma discuţiilor s-a convenit asupra reînnoirii Acordului de înfrățire cu capitala Rusiei. Astfel, urmează ca în scurt timp acest document să fie actualizat și aprobat. Acordul adițional de colaborare presupune ca în următorii 3 ani de zile să fie implementate proiecte şi programe pe mai multe domenii de dezvoltare: incepând cu expertiză și schimb de experiență, infrastructură, transport, domeniul social, educaţie și altele», a declarat Ion Ceban.

«Moscova se află astăzi în topul oraşelor cu o dezvoltare durabilă, pe sectoare de securitate, infrastructură până la guvernarea electronică», a mai spus primarul de Chișinău.