Corpul neînsufleţit al actorului Ion Ungureanu a fost adus, noaptea trecută, la Biserica Sfânta Teodora de la  Sihla. Azi artistul va fi petrecut pe ultimul drum.

Corpul neînsuflețit al maestrului a fost preluat, ieri dimineață, de la București de către un echipaj de salvatori. Aceștia au ajuns la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, aseară, după ora 23:00.

Președintele țării Igor Dodon a refuzat să semneze un decret prin care ziua de astăzi să fie drept zi de doliu național la solicitarea premierului Pavel Filip.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al maestrului se va afla în biserică până la ora 10:00, după care va fi dus la Palatul Naţional. Ion Ungureanu urmează să fie înmormântat la Cimitirul central.

Tot azi, Inspectoratul Național de Patrulare anunță trafic rutier restricționat pe unele străzi din centrul Chișinăului, în legătură cu funeraliile actorului.

Șoferii sunt rugați să evite circulația pe străzile Al. Pușkin, tronsonul Ștefan cel Mare și Sfânt – București, Piața Marii Adunări Naționale, Mitropolit Bănulescu-Bodoni de la Ștefan cel Mare și Sfânt până la 31 August 1989, 31 August 1989, de la Mitropolitul Bănulescu-Bodoni până la Vasile Alecsandri, Vasile Alecsandri, de la 31 August 1989 până la Alexei Mateevici.