SUA nu au pornit nicio investigație privind devalizarea băncilor implicate în furtul miliardului. Asigurarea vine din partea ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Moldova, James Pettit, scrie 24h.MD.

„Noi nu avem nicio informaţie şi nicio investigaţie. Suntem pregătiți, intituţia noastră este întotdeauna gata să vorbească cu oricine care vrea să facă schimb de informații cu noi, astfel încât să putem ajuta în orice investigație”, a precizat Pettit.

Amintim că fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, a declarat anterior că Guvernul SUA s-a arătat interesat de informațiile pe care le cunoaște acesta despre frauda bancară din Moldova.

De menționat este că interesele lui Gofman sunt apărate de aceeaşi firmă juridică americană care a cerut autorităţilor ucrainene să nu-l extrădeze pe Veaceslav Platon în Moldova. Avocaţii lui Gofman au invocat motivul că Platon ar fi un martor-cheie într-o investigaţie legată de frauda bancară din Moldova, derulată în SUA.

Odată cu această solicitare a ieşit la iveală şi relaţia dintre Gofman şi Platon, despre care mai mulţi analişti afirmau că, primul, este proiectul controversatului om de afaceri, supranumit şi raiderul nr.1 în CSI.