Jurnalistul Constantin Olteanu susține că decizia Guvernului de a privatiza SA „Metalferos” va aduce doar beneficii statului și procesului de dezvoltare a țării și va pune capăt schemelor ilegale promovate de guvernarea anterioară. 

„Despre existența schemelor din perioada guvernării precedente știu foarte bine și ambasadorii străini acreditați la Chișinău. Deși această companie, ale cărei acțiuni aparțin majoritar statului, a avut un statut de monopolist pe o piață profitabilă – a metalelor feroase, la bugetul de stat ajungeau bani cu țârâita”, susține Olteanu.

În opinia jurnalistului, banii câștigați din privatizarea „Metalferos” vor putea fi investiți în proiectele sociale ori de infrastructură.

Totodată, Olteanu spune că prin privatizarea „Metalferos” va fi eliminat monopolul pe piață, iar agenții economici care activează în domeniu vor avea parte de un mediu concurențial sănătos.

Președintele țării, Igor Dodon, a propus Guvernului să scoată la privatizare compania „Metalferos” pentru eliminarea monopolului pe piață. În opinia președintelui, statul nu trebuie să se implice în acest domeniu.

Guvernul a anunțat că, în perioada imediat următoare, va scoate la  întreprinderea ”Metalferos”.