Kievul vrea să interzică pătrunderea pe teritoriul său a reprezentantului Rusiei în viitoarea ediţie a concursului Eurovision. Astfel, unoficial al partidului de guvernământ a stabilit o listă cu artişti care nu sunt bineveniţi la Eurovision 2017. 

Chicherina şi Kobzon sunt două dintre numele artiştilor ruşi care au deja interdicţie de a intra în Ucraina, aflându-se pe lista respectivă. Și asta pentru că cei doi au cântat despre anexarea Peninsulei Crimeea, susţinând cauza Rusiei.

Dacă Ucraina decide să nu primească reprezentantul Rusiei, European Broadcasting Union (EBU), organizatorul Eurovision, ar putea avea parte de probleme, precizează Democracy.MD.

Anton Gerashchenko, membru al partidului de guvernământ din Ucraina, nu se teme să îşi exprime opiniile antiRusia.

Oficialul ucrainean vrea să se folosească de Eurovision 2017 pentru a actualiza o listă de persoane care nu au voie să intre în Ucraina. În acest fel, Gerashchenko ignoră acordul EBU prin care Ucraina trebuie să garanteze siguranţa celor implicaţi în concurs, inclusiv a reprezentantului Rusiei, atunci când spune că „Ucraina trebuie să decidă cine poate să îi treacă graniţa şi cine nu”.

„Dacă Kremlinul decide că Chicherina sau Kobzon trebuie să reprezinte Rusia şi să particine în show, atunci le vom interzice intrarea”, a declarat politicianul.

Gerashchenko mai spune că acelaşi lucru e valabil şi pentru presa din Rusia. Cu alte cuvinte, nu vrea să lase mass-media din Rusia să mediatizeze evenimentul, pentru că se află pe lista cu persoane care ar putea să ameninţe securitatea naţională, încălcând un alt punct al acordului EBU.

Menționăm că, după victoria Jamalei la Eurovision 2016, Gerashchenko a scris pe Facebook că Penisula Crimeea a fost şi va fi a Ucrainei.