Hotărea publicată ieri de către Curtea Supremă de Justiție, care a scos la iveală sumele pe care le-a primit fostul premier Vlad Filat pentru favorizarea furtului de la BEM, scoate la iveală noi detalii privind colegii săi de partid. Astfel, încă în 2016 actualul președinte Igor Dodon o acuza pe lidera PAS, Maia Sandu, de faptul că a zburat cu alți colegi de-ai ei în capitala Qatarului, Doha, pe un avion privat, iar  zborul, în sumă de 60 mii euro, a fost plătit de către Ilan Șor din banii furați de la BEM. Mai multe informații în acest sens a oferit atunci bloggerul Eugen Luchianiuc într-o postare.

„Dacă tot a apărut tema cu privire la aviație. Pe data de 10-12 decembrie 2012 o delegație a Guvernului RM a fost în Doha. Componența nominală o puteți găsi pe lex.justice.md.
Acolo îi găsiți și pe Maia Sandu și pe Vasile Popa, unul dintre cei mai buni bodigarzi ai Moldova și actual ”voluntar” la #pas. Din Doha, deja cu o delegație mult mai restrânsă din care făcea parte și Maia Sandu, Premierul Moldovei a plecat spre Bruxelles. De acolo s-a reîntors în Chișinău”, scria Luchianiuc pe blogul său.
Reamintim că ieri Curtea Supremă de Justiție a publicat o hotărâre privind respingerea recursului în dosarul fostului premier, Vlad Filat. Documentul conține, în premieră, informați despre sumele și beneficiile primite de FIlat de la Șor pentru ca primul să faciliteze trecerea BEM sub controlul lui Șor. 
Astfel, în perioada 2013-2014, Filat, soția și colegii s-au plimbat cu avioane private plătite de Șor în cele mai scumpe capitale europene – Geneva, Paris, ș.a. La  fel, în urma facilitării furtului de la BEM, fostul premier a primit 7 automobile de lux. Suma totală de care a beneficiat Filat din banii furați de la BEM, este de peste 300 milioane de lei, spune CSJ.