Liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, este în căutare de soluții pentru situația precară din regiunea transnistreană. În acest sens, Șevciuk s-a întâlnit ieri, la Moscova, cu vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, informează 24h.MD, cu referire la un comunicat al așa-numitei preşedinţii a RMN.

Cei doi oficiali au discutat despre problemele social-economice ale Transnistriei și despre criza valutară. În cadrul întrevederii, aceștia au ajuns la un acord privind constituirea unui grup alcătuit din experți ruși care ar urma să ajute așa-numitele autorități să depășească criza financiar-valutară.

Vizita lui Șevciuk la Moscova nu se înscrie doar în contextul crizei cu care se confruntă regiunea separatistă. Popularitatea liderului a scăzut dramatic în ultimul timp, iar un sondaj de opinie recent arată că Șevciuk ar pierde primul tur al pretinselor alegeri prezidențiale, dacă duminica viitoare ar fi organizat scrutinul.

Popularitatea liderului și a administrației de la Tiraspol a început a se diminua după ce regiunea a intrat într-o criză acută, bugetarii primind doar 75% din salarii.