Fostul deputat PLDM şi vicepreşedinte al Parlamentului, Liliana Palihovici, este lider detaşat la capitolul deplasări în străinătate, în Legislativul trecut, chiar dacă nu şi-a dus mandatul la bun sfârşit. Datele privind plecările în afara ţării ale aleşilor poporului au fost publicate la solicitarea postului de televiziune Vocea Basarabiei.

Astfel, deplasările din perioada 2015-2017, ale Lilianei Palihovici au costat, în total, peste 710 mii de lei. Principalele destinaţii ale acesteai au fost Strassborg, Bruxelles, Roma, Veneţia, Austria sau Turcia.

Printre deputaţii cu cele mai multe deplasări peste hotare din fostul Parlament mai figurează Valeriu Ghileţchi, Andrian Candu, Roman Boţan, Iurie Leancă, Marian Lupu, Maria Postoico, Andrei Neguţa sau Alina Zotea.

Liliana Palihovici, a anunţat că îşi depune mandatul de deputat şi că se retrage din politică în cadrul ședinței Parlamentului din data de 28 aprilie 2017. Din decembrie 2010 până în aprilie 2017 a exercitat și funcția de vicepreşedinte al forului, în mai multe legislaturi.

Deplasari deputati 2015

Deplasari deputati 2016

Deplasari deputati 2017

Deplasari deputati 2018