Coloana de autospeciale pentru evacuarea gunoiului a ajuns la Bălți, unde urmează să ajute autoritățile locale la evacuarea gunoiului.

Vestea a bucurat locuitorii orașului care sunt fericiți că vor petrece sărbătorile fără mirosul urât, care a invadat orașul în ultimul timp.
„În orașul meu va fi de astăzi ordine, evident se face cu aportul prim-ministrului dnul Filip. De astăzi vom avea miros de sărbători și nu de gunoi!”, a scris o locuitoare a orașului pe pagina sa de facebook, unde a publicat și imagini cu autospecialele ajunse la Bălți.

Balti_2

Decizia de a acorda sprijin autorităților de la Bălți a fost luată în această dimineață, în cadrul unei ședințe convocate de premierul Pavel Filip, în urma solicitărilor de ajutor din partea primăriei municipiului Bălți. Premierul a subliniat că s-a intervenit în situație de criză, însă rezolvarea unor asemenea probleme ține în primul rând de competența autorităților locale.

”Vom sprijini Primăria din Bălți în ridicarea și transportarea deșeurilor menajere acumulate în ultimele zile. Chiar dacă nu este competența Executivului, nu puteam să nu răspundem sesizărilor oamenilor. Am cerut instituțiilor implicate ca în trei zile să terminăm curățenia în oraș, pentru ca locuitorii să poată întâmpina noul an așa cum se cuvine”, a scris ulterior Pavel Filip pe Facebook.

Problema deșeurilor a scăpat de sub control după ce firma responsabilă de evacuarea gunoiului s-a retras de pe piață, fiind supusă presiunilor la comanda primarului de Bălți, Renato Usatîi.