La intrare în oraşul Comrat a fost stopat regulamentar pentru efectuarea controlului de rigoare un autoturism de model „Dacia Logan”, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetățean moldovean în vârstă de 27 ani.

În baza indicatorilor de risc, dar şi a semnelor vizibile de încălcare a legislaţiei, colaboratorii vamali au dispus efectuarea controlului fizic al autoturismului, fapt pentru care, mijlocul de transport a fost însoțit la postul vamal din proximitate.

În cadrul controlului fizic al unităţii de transport, în compartimentul marfar a fost depistat un lot comercial de detergenţi şi produse de curăţenie și menaj, peste 145 recipiente.

Mai mult, şoferul a declarat că nu are în posesie acte ce ar atesta proveniența sau originea mărfii.

Valoarea mărfurilor transportate fraudulos în scopul comercializării acestora și obținerii unui profit financiar ilegal,  urmează a fi stabilită .

Totodată, mărfurile vor fi supuse verificării sub aspectul contrafacerii, în vederea asigurării protecţiei dreptului de proprietate intelectuală.

În consecință, autoritatea vamală a dispus ridicarea lotului comercial de detergenţi şi produse de curăţenie și menaj în vederea confiscării, cazul fiind cercetat până la elucidarea tuturor circumstațelor și aplicarea sancțiunii corespunzătoare.