Printre victimele cutremurului din Italia, produs duminică, 30 octombrie, nu s-au înregistrat cetățeni moldoveni. Despre aceasta au anunțat reprezentanții ministerului Afacerilor Externe din Moldova, cu referire la cutremurul produs în regiunea Perugia a Italiei.

MAE anunță că Ambasada Republicii Moldova la Roma, dar şi Consulatele General din Milano şi cel din Padova au solicitat informaţii de la autoritățile italiene cu privire la eventuale victime, cetățeni ai Republicii Moldova.

Potrivit autorităților, „până în prezent nu au fost înregistrate date ce ar viza printre victime cetăţeni ai Republicii Moldova”.

Totodată, MAE anunță că misiunile diplomatice vor menține legătura permanentă cu autoritățile locale pentru a afla toate detaliile și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor moldoveni.

Zeci de persoane au fost rănite, iar numeroase clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului de 6,5 grade pe scara Richter care a avut loc duminică dimineaţă, 30 octombrie, în zona Norcia, provincia Perugia din Italia. Mişcarea telurică a fost simţită puternic inclusiv la Roma, Florenţa şi Bolzano.

Acest nou cutremur puternic s-a produs la circa două luni după ce un alt seism major a ucis aproape 300 de oameni şi a distrus mai multe oraşe din regiune.

La Amatrice, localitate afectată grav de cutremurul din august, s-a prăbuşit o biserică şi un sediu al administraţiei locale, două persoane fiind scoase de sub dărâmături.