Mai multe case din Cahul au avut de suferit din cauza mașinilor de mare tonaj, care transportă marfă în portul Giurgiulești. În acest context, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul, cu scopul de a identifica soluții pentru despăgubirea locuitorilor, transmite 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă publicat pe site-ul Parlamentului.

De menționat este că mai mulți cetățeni au anunțat că le-au fost fisurați pereții caselor în ultima perioadă.

În cadrul vizitei, speakerul a discutat cu primarii din sudul țării, cadrele didactice și medicale, precum și cu agenții economici și reprezentanții societății civile, solicitând informații complete la acest subiect, pentru a fi evaluate pagubele.

O soluție propusă de autoritățile locale este construcția unei șosele de ocolire a orașului Cahul, proiect care este în curs de desfășurare și pentru care în bugetul de stat pentru anul 2016 este prevăzută suma de șase mln de lei.

Potrivit lui Andrian Candu, Parlamentul a examinat crearea unui Fond special, care să fie completat periodic, iar semnarea acordului cu FMI ar însemna și accesarea fondurilor europene, în special pentru proiecte de infrastructură, fiind vorba de circa 300 mln de euro pentru următorii doi ani.