Marea Britanie ar putea să organizeze un al doilea referendum pentru a rămâne membru UE. De această părere este Jeremy Hunt, ministrul britanic al Sănătăţii.

Declarația lui Jeremy Hunt vine în contextul în care partidul de guvernământ din Polonia – Lege şi Justiţie (PiS) – a cerut organizarea unui nou referendum în Marea Britanie care să permită revenirea ţării în Uniunea Europeană.

Potrivit ministrului britanic al Sănătății, prin votul acordat, poporul britanic s-a exprimat, în special, cu privire la problema migraţiei. Dacă aceasta ar fi soluţionată, s-ar discuta din nou despre locul ţării în Europa.

„Trebuie să negociem un acord şi să îl prezentăm poporului britanic, fie prin referendum, fie printr-un manifest al Partidului Conservator, cu ocazia următoarelor alegeri generale”, a declarat acesta.

De asemenea, oficialul a estimat că succesorul lui David Cameron la funcţia de premier trebuie să încerce să negocieze din nou cu Bruxelles-ul.

Amintim că, recent, liderul partidului de guvernământ de la Varşovia, Jaroslaw Kaczynski, a atras atenția asupra faptului că Marea Britanie riscă să se destrame. „Dar pentru ca Marea Britanie să poată reveni în Uniunea Europeană, UE trebuie să se schimbe radical”, a subliniat Kaczynski.

„Polonia doreşte ca Marea Britanie să organizeze un nou referendum care să îi permită revenirea în Uniunea Europeană”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, liderul formaţiunii conservatoare Lege şi Justiţie (PiS). „Ideea noastră este să fie făcute eforturi pentru ca Marea Britanie să revină în Uniunea Europeană, prin organizarea unui nou referendum. Există deja o astfel de iniţiativă în Marea Britanie”, a mai afirmat Jaroslaw Kaczynski, citat de agenţia PAP.