Marian Lupu, Președintele Partidului Democrat, a organizat astăzi o întâlnire cu reprezentanții diasporei. De această dată politicianul a optat pentru o atmosferă degajată, fără cravată și alte formalități.

Astfel, aceștia au discutat despre politica internă, relațiile Moldovei cu țările vecine și nu în ultimul rând despre rolul diasporei în dezvoltarea țării noastre.

“Cei care au rămas aici văd o realitate, cei care au ieşit din ţară au văzut o altă realitate şi pot face diferenţa. Oricât de mare ar fi dorinţa statului de a realiza toate dorinţele poporului, niciun stat din lume nu va putea ajunge la aşa nivel până când nu va fi implicarea societăţii civile, până nu ne vom implica fiecare din noi”, a afirmat o moldoveancă stabilită în Italia, Valentina Jeamănă.

Un alt subiect de discuție a fost referitor la motivele ce îi îndeamnă pe migranţi să revină periodic acasă şi să participe la viața socială a țării.

“Poate copii copiilor noştri se vor simţi acolo ca acasă. Noi cum nu ar fi, ne simţim străini. Cu toate că avem cetăţenie dublă, avem de lucru, suntem respectaţi, bine văzuţi, dar totdeauna ne trage acasă. Şi totuşi vrem să vedem Moldova noastră prosperă”, a declarat moldoveanul stabilit în Portugalia, Oleg Boghenco.

Reamintim că întrevederea a avut loc în cadrul celui de-al VII Congres al diasporei. Evenimentul are loc la fiecare doi ani.