Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a rămas șocat de decizia Partidului Democrat de a boicota referendumul pentru demiterea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. Potrivit lui, decizia formațiunii pare a fi sinceră și se bucură că democrații și-au amintit de coaliție și de faptul că au făcut, împreună cu liberalii, multe lucruri bune.

 
”M-ați șocat cu această decizie a PD-ului. Era mai bine dacă PD-ul nu dădea votul și nu mai ajungeam la aceasta. Una e ce spui și alta e ce faci. Eu azi cred că (decizia n.r) e sinceră și mă bucur că și-a amintit de coaliție, am făcut multe lucruri bune. Cine știe, poate le-a deschis Dumnezeu cartea și s-au mai uitat și și-au amintit că aici e bine, aici e rău, aici faci păcate, aici nu faci păcate. Poate au înțeles că e de ajuns câte păcate au. Eu vreau să cred că e sinceră. O să vedem”, a spus Mihai Ghimpu.

 
Amintim că purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a anunțat astăzi că formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc va boicota referendumul privind demiterea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă.
”Poziția PSRM este foarte clară – această inițiativă nu are nimic în comun cu doleanțele oamenilor, este o decizie strict politică. PDM declară că nu participă la acest referendum în nicio formă”, a declarat Vitalie Gămurari.
Referendumul pentru demiterea primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, va avea loc în data de 19 noiembrie.