Un grup de militari din cadrul brigăzii „Moldova” din municipiul Bălţi participă, în perioada 27 iulie — 7 august curent, la exerciţiul multinaţional „Saber Guardian —16”, desfăşurat la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

Militarii Armatei Naţionale activează în calitate de ofiţeri de stat major în cadrul batalionului multinaţional, participând la planificarea şi organizarea misiunilor stabilite conform scenariului exerciţiului, împreună cu militari din ţările participante.

La „Saber Guardian —16” se antrenează peste 2.700 de militari din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Republica Moldova, Polonia, România, Statele Unite ale Americii şi Ucraina. Exerciţiul, care are ca scop dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre armatele NATO şi partenere, se desfăşoară în patru etape — exerciţii de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament.