Ministerul Economiei, în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), vor lansa în curând campania de dezvoltare a afacerilor în sectorul rural, venind cu un amplu program de acțiuni concrete în susținerea antreprenorilor din arealul respectiv.

Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul atelierului de lucru ”Consolidarea competitivității regionale prin dezvoltarea inteligentă a IMM-urilor”, organizat de ODIMM cu suportul Instrumentului de Asistență Tehnică și Schimb de Informații al UE (TAIEX).

În context, vicepremierului Octavian Calmîc  a accentuat că pentru atingerea obiectivelor trasate,  în 2017 Ministerul Economiei va pune accent pe organizarea evenimentelor în teritoriu cu implicarea activă atât a partenerilor de dezvoltare, cât și a autorităților de toate nivelele pentru a avea un contact direct cu oamenii și a le oferi soluții eficiente pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă în lansarea sau dezvoltarea unei afaceri.

”Dezvoltarea afacerilor în sectorul rural asigură nu doar o evoluție a unor zone sau localități în parte, dar și un suport esențial în dezvoltarea economiei naționale în ansamblu. În context, Ministerul Economiei este gata să susțină și în continuare Incubatoarele de Afaceri existente, creeze altele noi, deoarece acestea reprezintă o platformă foarte bună pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul rural”, a menționat Octavian Calmîc.

Ministrul Economiei a mai specificat că semnarea acordurilor de parteneriat strategic dintre ODIMM cu cele patru agenții de dezvoltare regională (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia) este un prim pas în direcția susținerii întreprinderilor mici și mijlocii din sectorul rural, deoarece oferă noi oportunități și programe de suport pentru antreprenori.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în scopul susținerii dezvoltării economice în localități, în Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri, în următorii 3 ani, sunt prevăzute 121 milioane de lei.