În scopul combaterii fenomenului de dopaj în sport, ministerul Tineretului și Sportului va înființa o comisie specializată în examinarea fenomenului dopajului în Republica Moldova, care va veni cu propuneri la modificarea și completarea cadrului normativ de prevenire și combatere a dopajului în sport.

Totodată, MTS va  întreprinde toate măsurile necesare de recuperare a premiilor obținute de sportivi, antrenori și medici sportivi.

De asemenea, în contextul retragerii medaliilor de bronz ale halterofililor Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu obținute la Jocurile Olimpice din anul 2012, Ministerul Tineretului şi Sportului vine cu unele precizări.

Comitetul Internațional Olimpic i-a descalificat pe sportivii moldoveni pentru dopaj de la Jocurile Olimpice din anul 2012, retrăgându-le totodată și medaliile. Aceste sancțiuni au venit ca urmare a unor noi analize făcute asupra eșantioanelor prelevate în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Astfel, Comitetul Internațional Olimpic a obligat sportivii să restituie medaliile și diplomele, iar Comitetul Național Olimpic din Moldova trebuie să asigure implementarea imediată a deciziilor CIO.