Ministrul Apărării Anatol Şalaru participă, în perioada 5-7 septembrie curent, la cea de-a XXIV-a ediţie a expoziţiei internaţionale în domeniul industriei de apărare (MSPO-2016), care se desfăşoară în oraşul Kilce, Polonia.

MSPO este una dintre cele mai importante expoziţii în sectorul de apărare din Europa Centrală, la care participă reprezentanţi ai companiilor specializate din 30 de state, printre care SUA, Austria, Belgia, China, Franţa, Spania, Israel, Japonia, Canada, Germania, Norvegia, Africa de Sud, Turcia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Italia.

Programul evenimentului cuprinde prezentări de tehnică şi armament de ultimă generaţie, tehnologii și sisteme moderne utilizate în sectorul logistic şi de securitate, dar şi seminare şi conferinţe, în cadrul cărora participanţii sunt familiarizaţi cu ultimele realizări pe segmentul industriei de apărare.

În Polonia, ministrul Şalaru are planificată o întrevedere cu omologul său, Antoni Macierewicz. Oficialii vor discuta despre colaborarea moldo-poloneză pe segment militar şi perspectivele de dezvoltare a parteneriatului.