În contextul participării delegației MAI la cea de a 85-a Adunare Generală a Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie INTERPOL, care are loc la Bali, ministrul Afacerilor Interne a avut astăzi, 8 noiembrie 2016, o întrevedere bilaterală cu  Secretarul General al OIPC INTERPOL, Jürgen Stock. La discuții au mai participat, șeful Departamentului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

Astfel, au fost abordate subiecte cu privire la cooperarea internațională polițienească în vederea combaterii criminalității transfrontaliere, schimbul eficient de informații operative  și despre unele rezultate obținute de INTERPOL în conlucrarea cu Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile de aplicare a legii din RM.

Ministrul Alexandru Jizdan a menționat despre importanța participării delegației MAI la Adunarea Generală INTERPOL, care aduce un aport enorm prin schimbul de experiențe între statele prezente și stabilirea noilor strategii și măsuri de conlucrare în domeniu, contribuind totodată la perfecţionarea capacităților poliției

Totodată, ministrul a comunicat despre inițiativele MAI în combaterea unor fenomene care afectează nu doar RM, dar fiecare societatea la nivel internațional și sprijinul oferit de INTERPOL care a contribuit la întărirea relaţiilor de cooperare ale Poliţiei Republicii Moldova cu autorităţile de aplicare a legii din întreaga lume.

La rândul său, Secretarul General INTERPOL, Jürgen Stock a adus mulțumiri poliției din Republica Moldova pentru suportul considerabil în ceea ce privește securitatea în regiune, accentuând că țara noastră este unul din cei mai dinamici și activi membri ai Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie din regiune, care folosește instrumentele și serviciile oferite de către Organizație, în special, bazele de date.

În acest sens, părțile au avut un dialog deschis și au abordat un șir de subiecte actuale în domeniul afacerilor interne, securității, justiției și nu doar. Nu în ultimul rând, ministrul Alexandru Jizdan a ținut să informeze despre reforma Ministerului de Interne și a subdiviziunile acestuia, măsurile realizate în lupta anticorupție și alte inițiative care au fost apreciate de Secretarul General INTERPOL, Jürgen Stock, care și-a exprimat dorința de a oferi suport în realizarea lor.

A 85-a Adunare Generală a Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie INTERPOL, se desfășoară în perioada 7-10 noiembrie la Bali, Indonezia și reunește miniștri de interne, șefi de poliție și experți de securitate din 164 de țări.