În perioada 7-10 noiembrie 2016, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan împreună cu Șeful Departamentului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari participă la cea de a 85-a Adunare Generală a Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie INTERPOL, care are loc la Bali, Indonezia, transmite 24H.MD.

La această reuniune sunt prezenți miniștri de interne, șefi de poliție și experți de securitate din întreaga lume pentru a aborda o serie de probleme actuale la nivel mondial și de a identifica soluții în vederea combaterii acestor amenințări.

Astfel, în cadrul deschiderii oficiale a evenimentului de astăzi, sunt prezenți 830 șefi de poliție și înalți funcționari de aplicare a legii din 164 de țări.

În acest context, pe parcursul acestei săptămâni vor fi abordate subiecte care țin de amenințările la nivel global, lupta împotriva terorismului, securitatea frontierelor de stat, investigarea, prevenirea și urmărirea penală a grupărilor criminale și a crimelor cibernetice, traficului de droguri, a traficului de arme ș.a.

Menționăm că, în ultima zi a  Adunării Generale va fi ales un nou președinte INTERPOL.