Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a evaluat condițiile în care sunt tratați pacienții de la Spitalul Raional Nisporeni, în cadrul celei de-a 12-a vizite de lucru în teritoriu. Oficialul s-a întâlnit și a discutat cu reprezentanții Consiliului Raional, cu cadrele medicale din teritoriu și cu cetățenii, informează 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Ministrul a specificat că există mai multe probleme în legătură cu gestionarea resurselor financiare, investițiile în utilaje medicale, condițiile hoteliere, evidența stocului de medicamente și a pacienților.

În același timp, Ruxanda Glavan a menționat reformele pe care le-a inițiat în sistemul de sănătate și domeniile prioritare de dezvoltare pentru acest sector.

„Am introdus noul mecanism de salarizare a personalului medical pentru ca tinerii specialiști să fie motivați și să simtă că statul are nevoie de ei, iar cetățeanul să aibă siguranța că va beneficia de tratament calitativ. Totodată, ne propunem o reformă posibil dureroasă pentru unii, însă extrem de necesară pentru sustenabilitatea acestui sector. Reforma spitalicească va permite gestionarea corectă a resurselor financiare și umane din sănătate”, a declarat ministrul Sănătății.

De asemenea, oficialul a vizitat și Centrul de Sănătate Nisporeni, unde a participat la o ședință cu personalul instituției medicale.

Ruxanda Glavan a explicat medicilor și asistenților medicali principalele prevederi ale noului mecanism de salarizare ce țin de vechimea în muncă, indicatorii de performanță, respectarea Protocoalelor naționale în domeniu, ș.a.

Amintim că, începând cu 1 iulie, Ministerul Sănătății a decis majorarea salariilor cadrelor medicale, în funcție de indicatorii de performanță. Astfel, creşterea salarială totală în instituţiile medicale pentru acest an este prognozată în mărime de circa 300 de milioane de lei.