Grupul criminal de la Moscova, finanțat de către interlopul Grigore Karamalak și reprezentat de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și-a făcut un adevărat holding media, în frunte cu postul Jurnal TV. Declarația aparține liderului mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, care susține că Usatîi nu doar finanțează postul Jurnal TV, ci și oferă conținut provenit din Rusia cu scopul de a discredita autoritățile din Moldova.

Totodată, Mocanu mai spune că și postul TV8 primește bani de la Usatîi, dar este parțial controlat de acesta.

„Jurnal TV, Bălți TV, site-ul Independent au ajuns total în mâinile grupărilor criminale de la Moscova. La ora actuală, Jurnal TV este finanțat din banii lui Karamalak, prin Usatîi, iar Usatîi pune la dispoziția Jurnal TV nu numai bani pentru întreținerea acestui post de televiziune, ci și content-uri învechite de la unele televiziuni din Rusia, așa cum este emisiune apărută nitam-nisam pe Jurnal, „barîșnea-krestianka”. Vor mai apărea asemenea lucruri pentru a întreține cumva conținutul acestui post de televiziune pe care Val Butnaru altă dată îl livra publicului din Republica Moldova ca pe un post de televiziune românesc, cu conținut românesc, făcea uniri inteligente, iar acum face jocurile unor clanuri mafiote”, a declarat Sergiu Mocanu într-un clip video publicat pe pagina sa de facebook, citat de democracy.md.

Liderul „Antimafie” mai notează că aliindu-se cu Andrei Năstase, care dictează politica editorială de la Jurnal TV, lidera PAS, Maia Sandu, a fost prinsă într-un joc al grupărilor mafiote, lucru care nu se va răsfrânge pozitiv asupra imaginii sale.

„Le-am spus oamenilor că Maia Sandu va ajunge pe cuptor la prostul satului (n.r. – așa îl numește Mocanu pe Andrei Năstase). Asta și s-a întâmplat. Maia Sandu, la ora actuală, a fost atrasă în capcana unei grupări mafiote în care Năstase cu poporul lui deșteptat demult este, încă din astă vară, când a făcut tranzacția cu Usatîi”, adaugă Mocanu.